Storfisken.no er ikke lenger her. Test tromsohk.blogspot.com i stedet.

Sjøfiske i Norge

Nordmenn er på mange måter et av de mest velsignede folkeslagene. Her tenker vi nok først og fremst på frihet, demokrati, velferdsgoder og en rekke andre aspekter. For de som er glad i fiske derimot, er det nok en skikkelig gladnyhet at vi har blant de aller beste forholdene for nettopp dette. Dessverre tar vi de fleste av disse for gitt, og vi glemmer hvor heldige vi faktisk er på disse punktene.

Gode forhold for sjøfiske

Det kanskje aller viktigste poenget for akkurat hvorfor Norge er så bra når det kommer til sjøfiske, er at vi ikke har noen restriksjoner på sportsfiske. Der andre land krever lisenser, begrenser din fangst og setter en rekke andre restriksjoner på fiske, kan nordmenn fiske akkurat hvor og når de vil innenfor våre landegrenser. Et annet godt poeng er at vi i de fleste tilfeller bor i nærheten av kysten. Enten det er Oslo, Kristiansand, Bergen, Trondheim eller Tromsø, er alle våre større byer striglet opp langs kysten. Dette tillater fiske for nordmenn flest i sjøen. Legger en til at isen ikke fryser til de fleste stedene i Norge, er fiske året rundt også en mulighet.

Hvor kan jeg starte?

Et naturlig spørsmål vil være å spørre seg selv hvor en kan starte. Enten du er nybegynner eller har litt erfaring, er en sportsfiskehandel et perfekt sted å starte. Skaff deg en rimelig og billig stang, dra ned til sjøen, og kast i vei. Kanskje har du lykken med sjøfiske du også!